جستجو
برای جستجو متن مورد نظر وارد کنید و Enter بزنید برای بستن Esc بزنید.
وب اپلیکیشن های پیشرونده PWA که به اختصار (Progressive Web Apps) در آمده، به اپلیکیشن هایی گفته میشود که بر خلاف اپلیکیشن های بومی که منحصر به کد نویسی و سیستم عامل های خاص مانند اندروید و آی او اس میباشد از نسخه وب سایت به صورت یک اپلیکیشن در صفحه گوشی همراه شما استفاده میکند و شما را وادار به نصب یک اپلیکیشن بومی و کم کردن فضای سیستم شما نمیکند. یعنی شما با نصب یک اپلیکیشن بومی در صفحه موبایل یا تبلت خود به یک نسخه بهینه شده وب سایت مورد نظر برای استفاده بر روی دستگاه خود دسترسی پیدا میکنید.
یکی از مزایای PWA ها نسبت به اپلیکیشن های بومی آپدیت های سریع، خودکار و بدون واسطه است. شما برای این که از آپدیت اپلیکیشن های بومی تلگرام و اینستاگرام بهرهمند شوید باید از یکی از اپ استور ها یا فروشگاه هایی مانند اپل استور و یا گوگل پلی استفاده کنید؛ اما یک وب اپلیکیشن خود به خود با کوچکترین تغیرات در سایت اصلی بروز میشود و به سرعت در دسترس کابر قرار میگیرد. برای این که بدانید PWA چیست ادامه این مطلب را از دست ندهید.
شرکت گوگل، این فناوری را در ابتدای سال 2015 معرفی کرد. پی دبلیو ای در واقع وب سایتی است که می توان با استفاده فایرفاکس و کروم یا مرورگرهای دیگر به آن وارد شد و در مرحله بعدی به سراغ یک اپ رفت. یک سایت برای ارسال نوتیفیکیشن ( Notifications ) نیاز به استفاده از قابلیت های یک Web Application دارد. در واقع هدف اصلی استفاده از توسعه PWA ها این است که کاربران سایت، رضایت بیشتری به دست آورند و تعداد آن ها افزایش پیدا کند؛ زیرا این مدل از برنامه ها می توانند با پایین بودن سرعت اینترنت و حتی آفلاین بودن، اجرای خوبی را ارائه دهند. در بیانی دیگر می توان گفت که وب اپلیکیشن ها با استفاده از قابلیت های جدیدی که دستگاه های هوشمند ارائه می دهند، بیشتر شبیه به یک نرم افزار عمل می کنند.
در صورتی که شما بخواهید در زمانی که سرعت اینترنت بسیار پایین است یا حتی زمانی که اینترنت ندارید از نرم افزارهای معمولی گوشی خود استفاده کنید، می توانید از خدمات آن ها با سرعت خوبی بهره مند شوید. اما اگر بخواهید از نرم افزارهای تحت وب و وب سایت ها استفاده کنید نیاز به اینترنت با سرعت بالا دارید. اگر اینترنت نداشته باشید یا سرعت آن کند باشد، شما دیگر نمی توانید از خدمات وب سایت ها استفاده کنید. در این میان بود که وب اپلیکیشن های پیش رونده وارد میدان شدند تا دیگر برای استفاده از نرم افزارها در صورت نبود اینترنت یا کند شدن سرعت آن مشکلی وجود نداشته باشد و اهمیت حضور آن ها مشخص شد. به عنوان مثال می توان گفت زمانی که اینترنت قطع می شود، PWA از صفحه Splash یا نوار بارگذاری استفاده می کند. به عکسی که تا زمان کامل شدن بارگذاری نرم افزار روی صفحه نمایش داده می شود، Splash می گویند.
ویژگی های یک وب اپلیکیشن وبسایت:
با مطالعه دقیق تر بخش PWA می توان فهمید که سرعت این نرم افزارها از سایر وب سایت ها بسیار بیشتر است؛ زیرا اپلیکیشن های بومی با وب سایت ها ترکیب شده اند و این وب اپ های پیش رونده تولید شده اند. همه ما می دانیم اگر زمانی که طول می کشد تا یک وب سایت بارگذاری شود، بسیار طولانی باشد، کاربر منتظر نمی ماند و صفحه را ترک می کند. اما پی دبلیو ای بسیار سریع اجرا می شود و اطلاعات جدید به صورت خودکار به روز می شوند؛ بنابراین دیگر نیازی نیست که کاربران منتظر به روز شدن اطلاعات جدید باشند. از دیگر تفاوت های سایت های واکنش گرا با Web Application های پیش رونده می توان به عمل کردن PWA ها به صورت پویاتر اشاره کرد به طوری که همان طور که در قسمت های قبلی گفته شد، امکان ارسال اعلان توسط آن ها وجود دارد.
بازخورد مثبت کاربران و توسعه دهندگان PWA باعث شده است تا به کار گیری این نوع از وب اپ ها روز به روز بیشتر مورد توجه مردم قرار گیرد. زیرا شرکت های زیادی توانسته اند از طریق آن ها کسب وکار خود را رونق دهند و میزان خدماتی را که ارائه می دهند، زیاد کنند و همین موضوع باعث شده که به مراتب فروش و درآمد این شرکت ها افزایش یابد. از کاربردهای دیگر آن ها می توان به برپایی پروژه های آنلاین، طراحی اندروید یا اپلیکیشن و طراحی استارتاپ ها از طریق آن ها اشاره کرد.
مزایا و معایب یک وب اپلیکیشن:
+ سرعت سایت به طور چشمگیری افزایش می یابد
+ افزایش قابل توجهی از ترافیک تلفن همراه
+ تعداد بازدیدهای سایت تا 78 درصد افزایش می یابد
+ تعامل کاربران و مشارکت آن ها تا 137 درصد افزایش می یابد
+ نرخ پرش سایت تا 42 درصد کاهش می یابد
+ نرخ تبدیل تا 52 درصد افزایش می یابد
+ امکان استفاده از آن در تمام دستگاه ها مانند تبلت، گوشی موبایل، دسکتاپ و … وجود دارد
+ برای دانلود آن ها نیاز نیست به اپ استور و مارکت های اپ مراجعه کرد
+ سازنده مستقیما آن را در اختیار کاربران قرار می دهد
+ امکان اشتراک گذاری آن ها به وسیله لینک
+ امکان یافتن آن ها از طریق موتورهای جستجو وجود دارد
_ عدم دسترسی پی دبلیو ای به موقعیت مکانی
_ عدم دسترسی PWA به اس ام اس ها
_ عدم دسترسی PWA به شماره تلفن ها
_ نیازمند به کد نویسی اختصاصی برای اندروید و iOS